Rata-autoilu

Rata-autoiluun kuuluu neljä eri kilpailuluokkaa; Endurance, Rallicross, Mini 1000 Cup sekä Super Touring

Endurance

eli Kestävyysajot

Endurance-kilpailut ovat moottoriradoilla ajettavia joukkuekilpailuja. Kilpailujen kesto on yleensä 6 tuntia, mutta myös yksi 24 tunnin eli koko vuorokauden kestävä kilpailu ajetaan. Joukkueessa ajaa 4 - 6 kuljettajaa. Kilpailuun voi osallistua myös 16 vuotta täyttäneet kuljettajat. Kilpailuun voi osallistua myös kertalisenssillä. Tutkintona vaaditaan joko JM-tutkinto tai rataleima, nuorilla aina rataleima.

Endurancessa on kaksi luokkaa; Endurance Racing (ERA) ja Endurance Saloon (ESA). Endurance Racing on nk. myyntiluokka, jossa kilpailun jälkeen autot myydään Jokkiksesta tutun ostotarjousmenettelyn puitteissa. Kilpailun startissa on mukana parhaimmillaan 56 autokuntaa. Välitankkaukset ovat olennainen osa kestävyysajoja, samoin yleensä tankkausten yhteydessä suoritettavat kuljettajan vaihdot. Tavallinen ajokerta kuljettajalla kestää noin yhden tunnin.

Super Touring

SM Super Touring on Rata-SM -sarjan pääluokka, jossa ajetaan sekä kuljettajien että automerkkien suomenmestaruudesta. Sarja koostuu 12 kilpailusta, jotka ajetaan kuutena kilpailuviikonloppuna. Lauantaina on aika-ajot ja sprinttikisa. Sunnuntaina ajetaan ns. päälähtö, johon kuuluu pakollinen varikkokäynti renkaanvaihtoineen.

webStage